Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Info
  3. Recepty
  4. Bazalka a salát Caprese
12.02.2017
Recepty

Bazalka a salát Caprese

Bazalka je velmi aromatická bylinka , která prapůvodně pochází z Indie a tropických částí Asie. Dnes se pěstuje po celém světě a hlavně italové si jí berou za své při přípravách rajčat, pomodora, pizzy či nejznámějšího pokrmu s bazalkou a tím je salát Caprese. Čerstvou bazalku koupíte v ostravě s dovoze až k Vám domů přímo v našem obchodě.

Bazalka je jednoletá bylina která neslouží pouze v kuchyni ale také jako hodnotná léčivá bylina sama o sobě podporuje trávení, umí uvolnit křeče, uvolňuje stre má sklidňující účinek a má mírné antibiotické účinky.

Bazalka se používá jak čerstvá tak sušená nebo ve formě různých olejů a esencí.

 

Salát Caprese - nejgeniálnější a nejjednoduchší "italský salát" dělá se z mozzarelly, rajčat, olivového oleje, bazalky a soli. Někdo někdy také přidává balsamicový ocet. Veškeré suroviny pro tvorbu tohoto pokrmu naleznete v naší nabídce. Caprese se často podává jako předkrm. V letních měsících Vás ale dokáže s kouskem bílého pečiva nasytit i jako vydatná večeře.

Příprava salátu Caprese v Ostravě Vám zabere několik minute. nakrájíte rajčata na kolečka, totéž uděláte s Mozzarelou a kladete na sebe na střídačku kolečko rajčete, kolečko sýra až vypotřebujete tyto suroviny, lehce osolíte nakladete lístky bazalky a lehce zastříknete olivovým olejem a tot vše a salát caprese v barvách italské vlajky je hotový.

V některých receptůrách se ještě doporučuje lehce zastříknout balsamicem, ale toto již není originální receptůra.

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli