- Štítky blogu
Cider
Jak již bylo zmíněno Cider je zkvašený jablečný mošt. Zde se nehraje přímo na nějakou odrůdovost jako u vína, ale ii tak je obrovský rozdíl jestli je mošt z Idaredu či z Golden Delicius či jiné odrůdy. Výrobci Ciderů si vybírají jablka dle cukernatosti a šťavnatosti. ČAsto se také objevuje hruškový Cider a nebo směs zkvašená z těchto dvou druhů ovoce.Cider zažívá svou renesanci. Kdysi se u nás také vyráběl a měl takové nelichotivé označení -Jablečné víno či-li jabčák.Cidery bývají jak čisté tak s příchutěmi jiných druhů ovoce či bezového květu.
Jak Cider chutná ? Je to jemně perlivý nápoj s lehce nakyslou chutí po jablkách. Osvěžit se v létě Ciderm? Damy a pánové není lepšího osvěžení v horkém dni než toto.
Naší nabídku Ciderů naleznete : ZDE