Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
05.01.2017
O potravinách

Cukr

Hrubosti cukrů

  • Moučkový - nejjemnější
  • Krupice - jemnější
  • Krystal - nejhrubší
  • Kostkový - kostky cukru
  • Homole cukru - dnes již nepoužívaný produkt

Cukr z řepy

Řepa se propere vodou a zbaví nečistot, následně se speciálně nařeže a následně se z ní louhuje cukr (zbytky z výroby se krmí dobytek). Cukerná šťáva se následně čistí a různě chemicky upravuje a následně se vaří a nechává se z ní odpařovat voda a tkto cukr začne krastalizovat a začína se podobat cukru co již známe. Na konci procesu výroby se vše ještě pročistí a následně se upravuje do forem které si může každý koupit v obchodě.

Třtinový cukr

Vyrábí se ve své podstatě stejně jako cukr bíly ze řepy.

 

Obsah energie na jeden gram - 16,8kj

 

Trocha historie cukru

Cukr byl v dávné minulost vzácností skoro stejně jako orientální koření. Postupem času a následnou průmyslovou revolucí a průmyslovou výrobou se stával častěji a lépe dostupným sladidlem. A dnes je možno konzumovat cukr každý den " o tom zda je to správně či nikoli zde polemizovat nebudeme". Sacharidy jako takové, ale k životu samozřejmě potřebujeme. Poprvé se s ním člověk setká již v mateřském mléku.Toto je samzřejmě jiný druh sacharidu než ten , který pak konzumujeme ve formě bílého cukru z cukrové řepy.

 

Kompletní nabídku cukrů z obchodu Můj nákup Ostrava naleznete ZDE.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli