- Štítky blogu
Cukr
Hrubosti cukrů
- Moučkový - nejjemnější
- Krupice - jemnější
- Krystal - nejhrubší
- Kostkový - kostky cukru
- Homole cukru - dnes již nepoužívaný produkt
Cukr z řepy
Řepa se propere vodou a zbaví nečistot, následně se speciálně nařeže a následně se z ní louhuje cukr (zbytky z výroby se krmí dobytek). Cukerná šťáva se následně čistí a různě chemicky upravuje a následně se vaří a nechává se z ní odpařovat voda a tkto cukr začne krastalizovat a začína se podobat cukru co již známe. Na konci procesu výroby se vše ještě pročistí a následně se upravuje do forem které si může každý koupit v obchodě.
Třtinový cukr
Vyrábí se ve své podstatě stejně jako cukr bíly ze řepy.
Obsah energie na jeden gram - 16,8kj
Trocha historie cukru
Cukr byl v dávné minulost vzácností skoro stejně jako orientální koření. Postupem času a následnou průmyslovou revolucí a průmyslovou výrobou se stával častěji a lépe dostupným sladidlem. A dnes je možno konzumovat cukr každý den " o tom zda je to správně či nikoli zde polemizovat nebudeme". Sacharidy jako takové, ale k životu samozřejmě potřebujeme. Poprvé se s ním člověk setká již v mateřském mléku.Toto je samzřejmě jiný druh sacharidu než ten , který pak konzumujeme ve formě bílého cukru z cukrové řepy.
Kompletní nabídku cukrů z obchodu Můj nákup Ostrava naleznete ZDE.