Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Štítky blogu
11.11.2016
O potravinách

Mléko

Kravské mléko - obsahuje cca 4.5-5% laktózy, bílkovin v rozsahu 3-3,6 %, mléčného tuku 8,5-9% a cca 88 % vody.

Mléko je často sporná potravina, neb se často uvádí že až 2/3 evropské populace není schopno mléko trávit v dospělosti a že by vpodstatě tito lidé ani mléko neměli požívat v jakékoli formě. Ale přiznejme si, dobře sklenici mléka opravdu oželím. Ale oželím již kvalitní a dobrý smetanový jogurt, nebo smetánku do kávy a co teprve kvalitní a vyzrálý sýr?

 

Pasterizace co to je ?

Je to tepelné zpracování mléka při které se mléko krátkodobě zahřeje a následně ihned schladí. Toto sice pomůže při jeho trvanlivosti, ale zároveň sníží obsah vitamínů v mléce až o 1/4.

Co mléko dodá tělu?

Hlavně minerály jako je Vápník, fosfor a v menším množství zinek, draslík a sodík. Vápník dodávaný do těla mlékem je lépe stravitelný než vápník , který proudí do těla díky rostlinné stravě. Vitamíny dodané tělu mlékem jsou především B12 a vitamín A.

K čemu je vápník ve stravě?

Hlavně je důležitý pro růst kostí, zubů a ovlivňuje svalové stahy či srážlivost krve.

Laktóza co to je?

Laktóza je druh cukru vyskytujícího se pouze v mléce.

 

Kompletní nabídku mléka z obchodu Můj nákup Ostrava naleznete ZDE.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli