- Štítky blogu
Smažený banán
Smažený banán je jeden z nejrychlejších moučníků na světě a bez lepku a přidaných příměsí potravinářského průmyslu. Je to čistý přírodní moučník. Poradíme Vám jak si jej připravit v klidu domova co nejlépe.
Budete potřebovat na 1porci - 1ks banánu ,20g másla cukr půl kávové lžičky, vymačkaný 1/2 pomeranč, a popřípadě střik bílého vína či rumu (může být i tzv. tuzemák).
Rozpustíte máslo na pánvi a přidáte oloupaný a podélně překrojený banán, lehce osmahnete z obou stran (opatrně při otáčení lehce se banán láme), do másla přidáte tu trošku cukru necháte rozpustit, zastříknete šťávou z pomeranče prohřejete, stáhnete plamen a zastříknete alkoholem. Opatrně neb i při stáhnutém plameni alkohol více či méně vzplane a projde ovocem a vypaří se (tato část tzv.flambování uzavře karamel a cukry na banánu).
Můžete podávat. Doporučujeme přidat na okraj talíře lžíci zakysané jemné smetany. vaše chuťové pohárky vystřelí až k Marsu a zas zpět. Kdo má doma hořkou čokoládu ozdobí lehce hoblinkami které vytvoří na obyčejném struhadle.