Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Info
  3. Recepty
  4. Smažený banán
03.04.2017
Recepty

Smažený banán

Smažený banán je jeden z nejrychlejších moučníků na světě a bez lepku a přidaných příměsí potravinářského průmyslu. Je to čistý přírodní moučník. Poradíme Vám jak si jej připravit v klidu domova co nejlépe.

Budete potřebovat na 1porci - 1ks banánu ,20g másla cukr půl kávové lžičky, vymačkaný 1/2 pomeranč, a popřípadě střik bílého vína či rumu (může být i tzv. tuzemák).

Rozpustíte máslo na pánvi a přidáte oloupaný a podélně překrojený banán, lehce osmahnete z obou stran (opatrně při otáčení lehce se banán láme), do másla přidáte tu trošku cukru necháte rozpustit, zastříknete šťávou z pomeranče prohřejete, stáhnete plamen a zastříknete alkoholem. Opatrně neb i při stáhnutém plameni alkohol více či méně vzplane a projde ovocem a vypaří se (tato část tzv.flambování uzavře karamel a cukry na banánu).

Můžete podávat. Doporučujeme přidat na okraj talíře lžíci zakysané jemné smetany. vaše chuťové pohárky vystřelí až k Marsu a zas zpět. Kdo má doma hořkou čokoládu ozdobí lehce hoblinkami které vytvoří na obyčejném struhadle.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli