Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Info
  3. Recepty
  4. Tatarský biftek
  • Štítky blogu
28.02.2017
Recepty

Tatarský biftek

Na tatarák se vezme jemně "namleté" hovězí maso, správně by mělo být naškrábáno nožem, ale popravdě víme, že jej vícečiméně všichni melou. Toto maso se pak ochucuje jemně nakrájenou cibulí, hořčicí, solí, pepřem, worcestrovou omáčkou, kečupem (rajským protlakem), chilli a vyječným syrovým žloutkem.

Tato směs se následně vytvaruje tvořítkem do oválku či do kuluté verze ve formě většího karbenátku. Kdo nepřidá vaječný žloutek přímo do směsi může na vytvarovaný tatarák udělat důlek a zde žloutek opatrně položit ať se nerozteče.

Tato masová směs se doplňuje následně opečenými chleby ať už na sucho či na tuku a čerstvými stroužky česneku, kterými si opečené chleby nejprve potřeme a následně na ně nandáme tatarák. Ideální je maso po promíchání s ingrediencemi a vytvarování nechat cca 2h odležet v lednici ať chutě projdou masem.

Vše potřebné pro výrobu tatarského bifteku v pohodlí svého domova v Ostravě najdete v naší nabídce.

Recept pro 2-3 strávníky: 500g masa, mletý černý a nebo bílý pepř, 1ks šalotka či červená cibule, worcestrová omáčka, žloutek, hořčice, rajský protlak, 9 krajíců chleba a 4stroužky česneku. Sádlo na opečení chlebů cca 80g.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli