- Štítky blogu
Zázvor
Zázvor lékařský (též pravý) poskytuje své oddenky a to je nám známý zázvor. Barva bíla až žlutá. Má velmi výraznou a specifickou vůni taktéž chuť je velmi specifická, aromatická nasládlá až pikantní.Zázvor se používá nejen při vaření především v Indické a čínské kuchyni, ale také jako léčivý a preventivní prostředek. Zázvor původně pochází pravděpodobně z Číny ale je znám také v Indii a dochovaly se záznamy o používání ve Starověkém Řecku a Egyptě.
Léčitelství - zázvor a jeho antibakteriální a protizánětlivé účinky jsou velmi známé. Pomáhá také při plynatosti, žaludečních potížích či léčí rýmu a chřipku.
Kuchyně - přidává se do mnoha pokrmů pro zvýraznění chuťi či pro svou chuť samotnou. Nejčastěji jej najdeme v jídlech z mořských živočichů či ve sladkých pečivech.
Zázvor je možno zakoupit : ZDE