Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
( Po-So, 07-18 h )
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Info
  3. Recepty
  4. Domácí jogurt
29.11.2016
Recepty

Domácí jogurt

Na výrobu domácího jogurtu potřebujete mléko (doporučujeme plnotučné či čerstvé mléko) a několik lžič kvalitního jogurtu s živou jogurtovou kultůrou, zavařovací sklenice či sklenice od přesnídávky, kovovou metličku a potravinářský teploměr, ale ten není důležitý, zvládnete teplotu zjistit prstem.

 

Přesný recept : 1l mléka, 4lžíce jogurt (Holandia, Activia apod.)

Materiálově toť vše.

 

  • Mléko nalijeme do hrnce a prohřejeme na teplotu cca 80°C a následně schladíme na teplotu ve které dokážete udržet prst  cca 40°C. Trošku mléka přidáme do kelímku s jogurtem a promícháme a pak vše přidáme do hrnce popřípadě můžete mlékem propláchnout kelímek od jogurtu a opět nalít do hrnce. Vše promícháme metličkou. Toto pak rozlijeme do skleniček, či kelímků. A teď vše vložíme do polystyrenové bedýnky či většího hrnce vystlaného utěrkama. Jogurty přikryjeme další utěrkou a poklicí a můžeme postavit k topení či dát do peřin. Přes noc se nám jogurt pěkně vytvoří a ráno je hotový. V lednici by pak měl vydržet týden.
  • Můžete pak přidávat přísady dle libosti.

 

Ingredience pro výrobu domácího jogurtu z obchodu Můj nákup Ostrava naleznete ZDE.

    Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli