- Štítky blogu
Pstruh na grilu
Na pstruha na grilu potřebujete pouze čerstvé pstruhy z našeho obchodu, několik plátku citrónu, kousek másla,mořskou sůl a alobal.
Každého vyvrhnutého pstruha osolíme mořskou solí a do těla mu vložíme 2-3 kolečka citronu podle velikosti pstruha, vnitřek pstruha také posolíme a mezi citróny dáme kousky másla a zabalíme do alobalu na 2x. Toto je nejúžasnější příprava pstruha na grilu co můžete udělat, kdo opravdu potřebuje může ještě do těla pstruha vložit tymián nebo jiné bylinky, ale toto my nedoporučujeme. V jednoduchosti je krása.
Doporučená doba grilování ať na kameni či na roštu(na roštu doporučujeme více hlídat) cca 15min z každé strany.
Něco pro gurmány- nejkvalitnější maso je na pstruhovi tzv.líčko. Kousínek pod okem (na obou stranách) zabořte lehce nůž a zde naleznete líčko. je to nejúžasnější a nejkvalitnější masíčko co Vám pstruh může nabídnout...taková pstruží svíčková :-) akorát má cca 1g a má velikost hrášku, ale i tak si na něm pochutnáte.
Ingredience 1 porce- pstruh, sůl, cca 1m alobalu, cca 40g másla, 3kolečka citrónu